Centar zbivanjaŠta je Freebiking?Gde smo bili, gde ćemo ići, opisi, slike...Statistika, profili, mapeSve što treba da znate pre nego što kreneteKo to tamo jaše?Naš izbor bajkerskih linkovaJavite nam utiske, saopštite želje, pitajte!

Budite u toku, komunicirajte sa bajkerima, nađite društvo za vožnju ili putovanje, saznajte sve na vreme - prijavite se na FreeBiking mailing listu:

(Ako vam je potrebno, uputstvo za prijavljivanje i kasnije podešavanje vaših parametara na listi je ovde. Ipak problemi? Javite se onda nama, da vas ubacimo.)

Arhiva liste
- sve dosadašnje poruke sa liste


Arhiva poruka iz Sezamove Freebiking grupe u CP1250 formatu.

Idealan način da steknete uvid u dosadašnju razmenu informacija, iskustava i putopisa između Freebikera.

Toplo preporučujemo svima koji nisu sigurni da li žele na mailing listu.

 

Optimizovano za rezoluciju 800x600 i više i Internet Explorer / Netscape Communicator 4.0 ili novije

 

Posetilac #

 
Vuelta al norte
Kroz Deliblatsku peščaru do Vršačkih brda. Po brdima i oko brda. Na najviši vrh Vojvodine. Kroz vinograde do manastira. U Belu Crkvu na kupanje. A kući kako ko stigne - Kovin, Pančevo, ili skela do Rama pa u Požaravac... Voja i Jone pišu o uživanju u milinijumu po Banatu i stiškom kraju.

(milinijum - vožnja tokom koje se doživljava intenzivan osećaj miline;
otuda čest izraz u Srba: "
nalazimo se na pragu novog milinijuma")

Jedna pruga, dve jeseni, i drugi čudni događaji
13. oktobra u 07:11h dva sumnjiva lica u Užicu izašla iz voza sa očigledno planski natovarenim biciklima. Odmah potom lica se krajnje subverzivno ispentrala na napuštenu trasu ćire i neovlašćeno se zaputila ka Višegradu. U prilogu dostavljamo detaljan izveštaj o ovom opasnom incidentu, čekamo hitna uputstva za dalje postupanje.

 

Podgorički omnibus
Naši prijatelji iz Podgorice, Šule i Mijo, napisali su po jednu lepu priču o vožnjama u bližoj i malo daljoj okolini tog grada. Haj'mo tamo, na toplo...

 
  Rijeka Crnojevića
Preko Kuča i Malesije
(Željko Šušović) <-   ubačene su slike!
(Miodrag Kalezić)
 

Priča o 1000 (i malo više) kilometara puta kroz Zapadnu Srbiju, preko Sopotnice, Durmitora i Kapetanovog jezera, do Boke Kotorske (21. jul - 10. avgust '99).

Sashav: Teško je bilo odoleti nečemu što je bilo onako dobro kao majveća tura prošle godine (pogledajte kako je bilo pre godinu dana). Ponovili smo je (ali i proširili) u istom sastavu, i nismo se pokajali. Posle skoro mesec dana bajkerskog tumaranja po najlepšim planinama ove zemlje, Jone i ja smo ponovo tu.

Čak ni maler sa vremenom (takoreći 10 dana kiše na početku puta) nije nas sprečio da napravimo puno kilometara, puno nezaboravnih vožnji. Visoka Tara (oblast između Predovog Krsta i Mitrovca), kao i nepregledne livade, krš i šume Sinjajevine su prava otkrića sezone, a toliko je toga još ostalo da otkrijemo nekom drugom prilikom...
Pregršt utisaka, oko 150 fotografija, sve se to krčkalo u našem centru za inspiraciju, i evo priče koja će vam, verujemo, dočarati svu lepotu ovakvih pustolovina.

peti deo:    Mitrovac - Zaovine - Kaluđerske Bare - Kremna- Bijelo Brdo
šesti deo:  Bijelo Brdo - Priboj - Prijepolje - Sopotnica  

                        Prethodni nastavci...

Novi nastavak ove nedelje
- navratite :)
Pogledajte najnoviji link - Cycling Sideways - Cycletouring in Wales and UK - ljudi već 18 godina organizuju vrlo živopisne bajkerske ture po Velsu, sa sjajnom vegetarijanskom kuhinjom! Cycling Sideways - Cycletouring in Wales and UK

Jone: Kako se jedan izlet do Karlovaca, koji je trebalo da bude romantična šetnja, pretvorio u ekstremnu vožnju. Vožnju? Pa ne baš vožnju...
Kako smo ukebali crnog konja
Dragoslav i Voja su poslednjih dana avgusta bili na Fruškoj Gori, njihovom omiljenom pedaralištu. Evo kako je to izgledalo.
"Osim vožnje bicikla, cilj putovanja su nam bili manastiri i kafane, što nisam na početku napisao,  a podrazumeva se i priroda."
 

Pogledajte priču o avanturi biciklima po Andima.
Istočna Srbija, 28.08 - 03.09.99. - nastavak otkrivanja...

Dragan
Stanković i ja (Sashav) smo u subotu, 28. avgusta, krenuli u novu avanturu po Istočnoj Srbiji (
pogledajte izvezenu maršrutu i kratke izveštaje koje smo SMS porukama slali s puta). Prava priča biće napisana kad budu gotove slike. A bilo je šta da se vidi, itekako. Što je još gore, tek sada smo svesni šta još u tim krajevima nismo videli! Ali biće prilike, zar ne?

... a kako je bilo na prethodnoj turi po Istočnoj Srbiji? Jone je napravio jednu individualnu Đerdapsku avanturu početkom jula ove godine. Njegovu priču i slike sa tog puta pogledajte ovde.