Centar zbivanjaŠta je Freebiking?Gde smo bili, gde ćemo ići, opisi, slike...Statistika, profili, mapeSve što treba da znate pre nego što kreneteKo to tamo jaše?Naš izbor bajkerskih linkovaJavite nam utiske, saopštite želje, pitajte!

Yunet Vreme - Hoćete li pokisnuti ili se smrznuti sutra kad krenete na vožnju, najpouzdanije ćete ustanoviti ako posetite poznati sajt našeg meteorologa Branka Sparavala.

Meteo France - A ako više verujete sopstvenim očima nego prognozama renomiranih meteorologa, pogledajte najsvežiji satelitski snimak kretanja oblaka nad Evropom, pa sami zaključite kako bi to moglo da se reflektuje na vaš bajkerski užitak.


Cat Eye - Treba vam brzinomer, cajger, ciklo-kompjuter, merač, kako li ga sve ne zovu? Treba vam prednja treptaljka, zadnja, halogena lampa, ogledalce? Ono što je Shimano za mehaniku bicikala, to je Cat Eye za sitnice - savršenstvo na delu.

Sigma Sport - I Cat Eye ima alternativu - nemački Sigma Sport je za istu kategoriju proizvoda u poslednje vreme sve hvaljeniji.

Shimano - Danas se bicikli ne bi mogli zamisliti bez Shimano precizne mehanike. Firma koja je uzor svima koji pokušavaju da prave kvalitetne menjače, kočnice, kasete, pogone...

Sun Race - Jedan od bitnijih Shimano konkurenata. Njihovi menjači su izvanrednog kvaliteta i izdržljivosti, a vrlo povoljne cene. Što ne nađete na ovom, potražite na njihovom Tajvanskom sajtu.

GT Bikes - Ako je teško biti objektivan po pitanju toga ko je najbolji od 3-4 najveća svetska proizvođača bicikala, GT je sigurno najpopularniji u našim krugovima, jedina je firma koja na ramove daje doživotnu garanciju, a cene su im, u poređenju sa drugima u istoj klasi, veoma pristupačne.

Cannondale - Cannondale se u krugovima poznavalaca obično smatra za "tešku artiljeriju" MTB sporta, firma koja puno ulaže u razvoj vrhunske tehnologije, i često prednjači u iznalaženju novih rešenja. Cene bicikala nimalo naivne, ali ko želi da zna nešto o vrhunskoj klasi MTB-ova ne sme da propusti priliku da se upozna sa Cannondale proizvodnim programom.

Trek - Ako treba naći nekoga ko bi kompletirao "veliki trio" svetskih proizvođača, to će biti niko drugi do Trek. Firma koja ni po čemu ne zaostaje za prethodne dve (neki je čak stavljaju na prvo mesto), nudi širok asortiman vrhunskih aluminijumskih i karbonskih ramova, u svom programu hardtail, i dual-suspension bicikala za 1999. godinu.

Specialized - U spisku linkova mora da se nađe i jedan Specialized. Bicikli čiji je kvalitet potvrđen u mnogim trkama profesionalaca.

Lee Cougan - Australijski konstruktor koji me je svojevremeno oborio s nogu radikalnim konstrukcijama downhill bike-ova, koji su više podsećali na kros motore. Naravno, poseduje kompletan proizvodni program, kao i svaki ozbiljni proizvođač bicikala.

Gary Fisher Mountain Bikes - Poznati biciklista koji je pokrenuo svoju manufakturu, ima veoma zanimljiv sajt sa atraktivnim sistemom za izbor bicikla. Naravno, ima i bicikle koji deluju veoma pristojno.

Ionic Bikes - Jedno je sigurno: ova firma ne proizvodi jeftine bicikle. Sastav delova obećava, na slikama deluju uverljivo, valjda ćemo neki put imati priliku da ih vidimo i uživo.

Kestrel - Ovi ljudi su nešto posebno.

 


Outdoor Explorer - Web sajt nekada poznat kao IBike prerastao je svoju izvornu namenu i postao centar za praćenje svih planinskih sportova. MTB sekcija je i dalje jaka, u njoj se mogu naći najsvežije vesti sa trka i ostalih hepeninga, saveti tehničke prirode, opisi staza i slično.

EuBike - Stranica se baš ne može pohvaliti preglednošću i dobrom HTML organizacijom, ali je vrlo korisna, pošto sadrži brojne opise biciklističkih tura kroz Evropu. Najčešće se radi o turama od po više hiljada kilometara, koje prolaze kroz veći broj zemalja.

MTB Info - Vrlo koristan sajt koji, sem pristojne sekcije sa linkovima, ima i kritike bicikala i dodataka napisane od strane samih posetilaca, on-line forume, opise staza i slične sadržaje koji mogu biti zanimljivi.

MTB Link Central - Kako već samo ime kaže, verovatno najveća kolekcija MTB linkova na planeti.