kunalagon wrote: dok kog nisam otisao nesto sluzbeno do Nemacke par dana. A posto tamo oko 300 dana godisnje pada kisa(znaci celo leto, od 7 dana, 5 dana pada kisa), i da ima, koliko se meni ucinilo sigurno bar duplo vise bicikala nego motornih vozila, poceo sam drugacije da mislim. .
Tajna je u tome,sto se lakse coveku obuci za hladnije vreme,nego pedalati po izuzetno toplom vremenu.
Kad je vruce,gde god da krenes oznojaces se,manje ili vise,
a posle nekog vremena ti i odeca pocinjete da bivate ne bas reprezentativnog mirisa.
Odatle i najveca popularnost bicikla u severnoj evropi.
Kada jednom probijes tu mentalnu barijeru,voznja po kisi postaje deo redovnog biciklanja cak i zadovoljstvo.
Ja recimo volim da vozim po kisi,pod uslovom naravno da voda sa tockova ne prska po meni

Kad imas adekvatnu odecu,koja te stiti,a ujedno i dise,i ne napa se vodom,onda nema problema.
Recimo moj bivsi hihgracer 'bent bicikl je prosto idelana sprava za voznju po kisi,
i cesto sam ga vozio u takvim uslovima.
Voda sa tockova ne prska na mene nikada (sa blatobranima) i mogu da uzivam u pogledu na okolinu.
Npr ja sam juce prevezao 50ak km na 10ak stepeni,i cak se nisam ni preznojao.
Sve na meni suvo.Doduse nisam nesto jurio,nego laganica.
Za mene je idealno kada je 25 stepeni,a oblacno,sto oblacnije to bolje

da ne moram da se mazem kremama kako ne bih bio kao peceno pile posle vise sati voznje

Takodje moze da bude i tako oko 10ak stepeni,kad se adekvatno obucem i to mi odgovara.
Ispod nekih 3-4 stepena mi je problem.Odecom uvek mogu da se utoplim,
ali smeta mi hladan vazduh,koji moje grlo ne tolerise,te sam primoran da vozim veoma polako,
kako ne bih brzo udisao tako hladan vazduh.
Inace sneg je mnogo dobra stvar za voznju

ako zanemarim taj efekat hladnog vazduha.
Svez sneg u sumi,ili bilo kakvom putu koji se ne soli je prava uzivancija.
Vozio sam i po smrznutom jezeru,i bilo je zanimljivo

ali svaki pokusaj ostrijeg skretanja se zavrsava padom :ouch:
ali za to sam nabavio spravu na tri tocka
Pozzz