Moram da priznam da sam pred ovaj izlet, kao prvi na koji idemo iznajmljenim minibusom sa prikolicom za bicikle, imao tremu

. Da li će sve biti kako je zamišljeno oko prevoza? Da li će nešto drugo u organizaciji zapeti što će nam pokvariti doživljaj? Da li će različit tempo učesnika dozvoliti da sve izvezemo u roku? Da li ću uspeti grupu da organizujem i vodim tako da se niko usput ne izgubi? Da li će se u toku vožnje desiti neki nerešiv tehnički problem sa nekim biciklom? I napokon - da li sam izlet najavio na pravi način, hoće li mi neko zameriti da je trasa teža nego što je mislio da jeste, ili će ljudi zaključiti da je sve to moglo da bude i bolje koncipirano?
Nakon izleta, gotovo da ne mogu da verujem da je sve prošlo kako treba

. Vožnje su bile zahtevne, ali savladive. Koliko sam mogao da čujem iz reakcija neposredno posle vožnje i iz minibusa pri povratku, zadovoljni su i oni koji su hrlili na početak kolone i oni koji su zbog godina ili blagog nedostatka kondicije činili začelje, jednostavno, deluje da mi je pošlo za rukom da ljudima, njima 13-orici (drugog dana 14-orici) priuštim potpun doživljaj tog prostora, uz onu pravu vibraciju, i to je ono što je zaista najbitnije. Više tehničkih detalja o izletu daću uskoro i zaista ću se potruditi da slike pripremim i okačim u foto album čim to bude moguće, ali zbog brojnih obaveza u toku predstojeće nedelje ne mogu da prognoziram kad će to biti.
Mislim da je najbolje da sami učesnici u nastavku iskažu svoje utiske, a ja bih za sada samo želeo da vam se zahvalim na druženju i da kažem - bili ste sjajni, što se jednako odnosi na mlađi i stariji deo ekipe, na one koji su po ko zna koji put na nekom fribajerskom druženju, kao i na one kojima je sada prvi put (kakvih je u ovoj grupi zapravo bilo najviše, što je još jedna specifičnost ovog izleta). Želeo bih da se zahvalim i svojoj Goci, koja me ubeđivala (i ubedila) da vredi razmišljati pozitivno, uložiti truda u organizaciju, u želji da se nešto kvalitetno podigne na još viši nivo i približi još širem krugu ljudi. Lepota koja se ne podeli samo je pola lepote, koliko god je mi lično intenzivno doživljavali
DOPUNA 16. MAJA
Evo napokon i mog foto albuma sa ove fenomenalne ture. Izvinite na kašnjenju, morao sam praktično odmah po povratku sa ture na poslovni put i zaista nisam stigao fotografije ranije da pripremim i okačim. Uživajte!
http://www.freebiking.org/galerije/main ... temId=4588