Nemam namjeru da ponovo pokrecem diskusiju, ali sam licno prozvan, pa cu i da se branim.
Prvo, ja nisam prvi poceo sa " psovanjem i vredjanjem ", ti si spomenuo retardirane roditelje. Ja imam malo dijete, i, ovo ces mi morati vjerovati na rijec, prilicnu kolicinu mozga. Svejedno se desavalo da mali ima cvorugu zato sto je pao, a bio je izmedju mene i zene. Oboma na dohvat ruke. To ne znaci da smo retardirani, nego su mala djeca takva. To ces i sam vidjeti za desetak godina. Napisao sam to vec, sjeti se onda ovih postova. Sta god, ti si mene nazvao retardiranim.
Drugo, ako si pazljivije procitao ostatak postova u prosloj temi onda si mogao vidjeti da sam se, barem indirektno, izvinio. Rijeci koje sam upotrebio su bile pogresne, ono sto sam njima htio reci nije. To je prosto bio najbrzi i najkraci nacin da kazem koliko sam zgrozen stavovima koje si iznio. I, ne, nije to bila osveta za to sto si me nazvao retardiranim. Evo i direktno izvinjenje i tebi i moderatorima: Zaista mi je zao sto sam u svojim postovima upotrebljavao rijeci koje spadaju u domen psovki i sto sam vrijedjao ostale clanove foruma. Stvarno cu se potruditi da se to vise ne dogadja. Izvinite.
Trece, ja sam bio prvi koji je bio protiv toga da banuju. Nije me grizla savjest, nego sam stvarno tako milslio. Objasnio sam i zasto. Sama cinjenica da si se vratio, i to vratio sa gornjim tekstom, dokazuje da sam bio u pravu. Sta god ovdje da naucimo,i ti,i ja, i neko treci, nacinice nas boljim biciklistima, a, time, i boljim ljudima. Zato bi bila steta da si odustao. Sa druge strane, moram reci, nakon ideja i stavova koje si iznosio, ja licno sam, koliko god to tebi znacilo, vrlo pozitivno iznenadjen tvojim povratkom i pratecim tekstom. To, opet, dokazuje da su nase propovjedi na tvoj racun imale nekog odjeka, ali i da smo, mozda, mi malo prestrogo sudili.
Cetvrto, moras pitati moderatore zasto ja nisam banovan. Mozda zato sto sam se ja svadjao samo sa tobom, a ti i sa mnom i sa moderatorima?
U svakom slucaju, dobrodosao nazad,
Pozdrav.
Makarenko