Zimsko brojanje divljači - Sava safari III

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Post Reply
mixitron

Zimsko brojanje divljači - Sava safari III

Post by mixitron »

Ovo je verovatno najranije najavljena vožnja u blizini grada. :)

Elem, za koju nedelju, ako nam se desi da padne sneg, ili kad bude dovoljno suvo da ne kaljužamo, mogli bi da se skupimo i opalimo već pominjanu i već voženu turu duž Save do Boljevaca (tzv Sava safari) i vidimo kako se divljač snalazi po zimi. Preglednost terena će biti dobra, pa ćemo divljač u polju lako uočiti, a uvek možemo i da zagazimo u šumu i dignemo ih sa legala. To će biti susret sa srnama u 20 metara i siguran merak za oči. Od posebne opreme bih jedino preporučio čizme ili neke duboke cipele. Dvogledi uvek poželjni.

Više u vreme kad se primakne vreme. Zainteresovani su slobodni da postave pitanja :)

Normalno, treba nam dan bez magle, ako planiramo da vidimo nešto, mada je vožnja u ravnici po magli k'o testo isto zanimljiva :)
drgrabez

Post by drgrabez »

ako nije kasno i ja bih se prikljucio voznji!
nov sam na formu ali ne i u voznji bikea!
da li ima nesto od sava safarija?jer vreme je nikad bolje!!! :lol:
mixitron

Post by mixitron »

Trenutno nema ništa (u mom vođstvu) jerbo patim od kombinacije lakog gripa (otkud li se on dovukao?), kamena koji pokušava da izađe iz bubrega (prvi ko kaže da je najbolje da ga rastresem nekim XCom dobija dotični kamen na poklon direktnom transplantacijom u bubreg) i ispitnog roka koji je na stendbaju dok mi sposobnost učenja ne nadvlada nad glavoboljom i bubregoboljom. :(
Gori sam od Jeremije :)

Naravno, nikom nije zabranjeno da sam ode i vidi šta ima.

Druga stavka - upravo je vreme problem. Previše je lepo. Da je ovo stislo pa da su srne prinuđene da u svako doba dana tabanjaju okolo i čeprkaju za hranom, i sve to na beloj podlozi koja omogućuje i praćenje tragova i uočavanje sa velike daljine - divota. Ovako, to se nahranilo i izvalilo da spava u nekom mestu zaštićenom od jakog vetra. Mogle bi da se nađu, ali mislim da nije poenta da hajkamo kroz šumu.

Ako malo zazimi za koju nedelju, lako ćemo.
drgrabez

Post by drgrabez »

posto mi je medicina profesija,reci cu ti samo kratko:puno tecnosti i za grip i za bubrege!
ocekujem dalje najave desavanja!
evo upravo sedam na bajk i idem vec izandjalom turom,zemun-ada.
a tako bi mi treba promena tura.... :(
mixitron

Post by mixitron »

Hvala na brizi, okružen sam doktorima :)
Sanjam o nedelji dana u pustinji, bez kapi tečnosti :twisted:

A turu malo promeni - produži od Ade uz stari makiški drum, pređi most, i vrati se drugom stranom.
mixitron

Post by mixitron »

E, ovako

1. Nema šanse da se to izvede u mojoj organizaciji.
2. Čujem sa terena da se sren ovih dana kreću grupisane u poprilično velika krda. Dakle, ako se zatekente u pravo doba dana, možete videti verovatno 10-15 komada na gomili, možda i više. Pa eto, prvi lep dan i napred :)
mixitron

Post by mixitron »

Bio sam danas da vidim sta se desava. Pa, nema nista - a i Boljevci se setili da se bave rekreacijom duz nasipa, pa su ih mozda i oni malo rasterali.

Video sam jednu crnu rodu (par se gnezdi 'u kraju') i jednog fazana, ali nista dlakavo. Ni lisicu. Verovatno bi bilo moguce ustati vampirski i zateci nesto kako u svanuce pase u mladoj psenici, ali mislim da jos nije vreme. Ako nista, treba sacekati da se trava jos digne.

Inace, voznja je bila prijatna, jos nema previse buba (pogotovo komaraca!) i vazduh je pun cvetnog mirisa.

Fin nacin da se ubije popodne.

Distanca: 61,1 km.
Post Reply