freebikinglogo

Scottoiler
sistem za permanentno podmazivanje lanca bicikla

Nikad više problem sa suvim ili prljavim lancem!

Scottoiler na biciklu

Pre 3 meseca dobili smo na test Scottoiler, sistem za permanentno podmazivanje lanca bicikla. Baziran na principu rezervoara za mazivo, pumpice i creva koja tečnost sprovode do donjeg pomoćnog zupčanika na zadnjem menjaču (modifikovana verzija kompatibilna sa većinom menjača se dobija u kompletu), mazivo praktično sve vreme vožnje dopire do lanca, ne samo podmazujući ga, nego ga i čisteći. Evo šta o tome na svom sajtu www.scottoiler.rs kaže zastupnik, Pegaz iz Novog Sada:

Scottoiler Bicycle Cycle Oiler (Active Fluid System) je rezultat višegodišnjeg intenzivnog istraživanja i testiranja. Ovo je uređaj koji se može koristiti na bilo kojem biciklu. Bez obzira da li je on namenjen za urbanu ili offroad vožnju. Sa Scottoiler Bicycle Oiler sistemom izvućićete maksimum iz svog lanca!

Scottoiler Bicycle Oiler dramatično produžava servisne intervale, povećava efikasnost, održava čistoću i optimalnu podmazanost kompletnog pogonskog sistema kod bicikla. Dani kada ste morali da se prljate i da gubite vreme zbog čišćenja i podmazivanja lanca su sada prošlost! Scottoiler Cycle Oiler radi to sada za vas - jednostavno, bez pravljenja nereda, bez gužve i to dok vozite svoj bicikl!

Sadržaj pakovanjaPrincip i shema montaže

Cena Scottoilera je 45 € ili 4275 dinara, a za njegovu nabavku možete se obratiti na kontakt adrese navedene na sajtu distributera DOO Pegaz MM, kao i Freebikingu.

 

Kako se nama čini Scottoiler 3 meseca kasnije?

Korišćen je sve vreme u ekstremnim uslovima (voda, blato, off-road tereni) i moram priznati da su navodi proizvođača u potpunosti potvrđeni:

1) Lanac je sve vreme POTPUNO ČIST, bez obzira u kakvim uslovima vozite - ovo sredstvo očigledno ISTOVREMENO podmazuje i čisti.

2) Lanac spolja deluje naizgled suv, ali to je zato što tečnost, zahvaljujući rupicama u samom specijalnom pomoćnom zupčaniku (koji dobijate u kompletu, slika iznad), stiže DIREKTNO na karike lanca, podmazujući dakle samo onaj deo lanca koji treba da bude podmazan, ne rasipajući se unaokolo i ne skupljajući na taj način prljavštinu.

Onog trenutka kada osetite da lanac počinje da "struže", dovoljno je da samo par puta stisnete pumpicu i sačekate par desetina sekundi, okrećući pritom pedale - maža će dospeti gde treba i zvuk lanca će ponovo biti onakav kakav treba da bude. Dakle, na ovaj način lanac zaista podmazujete ne prekidajući vožnju, u onoj meri koliko sami procenite da je to potrebno.

 

 

© freebiking 2009

Freebiking Home